2. 4. 2006

Meditace na Xchat.cz

Kdysi jsem já a pár dnes již v širém kyberprostoru beznadějně ztracených lidí založil místnost Meditace na serveru Xchat.cz. Zabývala se meditací a souvisejícími technikami z praktického hlediska a scházela se v ní skupina rozumných lidí, žádní fanatici.

Místnost přežila věky a žije dál vlastním životem. Poněkud se zvrhla. Název zapůsobil na různé východní sektářské živly jako feromon, takže nyní většinu stálých návštěvníků tvoří náboženští fanatici, obvykle budhističtí či hare kršna (nevím proč, ale právě tito východní sektáři mají pocit, že mají na meditaci patent). K tomu několik fanatiků křesťanských (zdravíme Odila, který k nám v poslední době naštěstí již nechodí) a dalších, nějaká ta komerční šarlatánka, pár demagogů a nevzdělanců, bolševiků, sexuální maniak lovící na chatu nezkušené holčičky, depresivní homosexuál s poruchou osobnosti a sebevražednými tendencemi, prostitutka a několik dalších tragikomických existencí. Mezi tím stále několik zajímavých a inteligentních, nebo alespoň nenápadných, lidí. A náhodní návštěvníci.

Navzdory (či spíše právě proto) tomu, že většinu osazenstva tvoří lidé s ústy plnými Buddhy, karmy, tolerance, moudrosti a nepodmíněné lásky ke všemu a všem, je to místnost plná zloby a nenávisti, hádek a konfliktů, zdaleka nejrozhádanější místnost na celém xchatu. Alespoň z těch, které znám, a skutečně jich není málo. Tato freakshow však přináší i řadu komických situací nebo alespoň podmětů k zamyšlení nad lidskou povahou a hloupostí. O některých příhodách budu psát na tento blog.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

I must say, I agree most of all, what was written by mr. krvave perutě. já sama jsem se moc zklamala jistým východním sektářem, který do této místnosti chodí a mnohokrát mě provokoval, urážel a napadal.. souhlasím i s tím, že si východní sektáři činí nároky na meditaci ač jim nepřísluší.

Anonymní řekl(a)...

Hezké a do jisté míry i pravdivé, ale postrádám v tom "seznamu" návštěvníku i to, jak sám hodnotíš sebe. Ani ty nejsi bez chyb :o)

peruťák řekl(a)...

Ne, to opravdu nejsem. Bez chyb není nic, dokonalost neexistuje. Ale nejsem tmář atd.

Anonymní řekl(a)...

Chci sem vložit obrázek - jsou na něm "alegoricky" :o) znázornění lidé z meditace (včetně tebe, Jakosena, Wendy, mě, ...), ale nevím, jak na to.
Jde to nějak???

peruťák řekl(a)...

No do komentářů asi ne :) Musíš napsat nový článek :))) Nebo mi ten obrázek poslat.

Anonymní řekl(a)...

ad - "Inteligentní příspěvky zde může publikovat kterýkoliv návštěvník Meditace."

kdo presne urcuje kteri jsou a kteri nejsou? :-))))

s uctou h_t